fredag 30 april 2010

LEDIG!

Ja, nu har jag äntligen jobbat min sista dag på ett bra tag, ska va hemma med mina underbara små busungar ända till september! Hela sommaren har vi framför oss och massa roligheter ska vi hinna med, ska bli sååå härligt!

Nedan en av tre hallar som rensats rejält på grejjer inför fotografering ; )

Kram Mia

onsdag 28 april 2010

Balkongprojekt avslutat (nästan...)

Balkongmöblerna har alltså genomgått en makeover, de var verkligen skruttiga efter att ha stått ute året runt i allt för många år... Så lite färg gjorde susen MEN så lång tid det tar... Jag som typ har världens sämsta tålamod tröttnade efter grundmålningen. Stolar o bord med ribbor är pilligt o inte alls lättmålat har jag fått erfara. Ett lager färdigfärg fick räcka (sen tog lust o tålamod slut) för tillfället. Såklart har det även inhandlats Mårbackor o lite annat fint som piffar upp ballisarna : )
I dag var fotografen här som fotade inför försäljningen av lägenheten. Det gick bra. Fördelen är ju att man kan flytta runt överflödiga grejjer som inte syns på bilderna sen, värre blir det vid visning... Ja ja, spännande är det, nästa vecka kommer den ut på hemnet!





Kram Mia

tisdag 27 april 2010

Jiiihuuu, JAG VANN!!!

Ja, det är faktiskt sant! Den här fina löparen från HIMLA vann jag hos Sofia med fina bloggen livet i plommonhuset Så perfekt den passade på vårat matbord : )

Tog nåra timmars komp på morronen för vi ska iväg på utvecklingssamtal på förskolan med Vilda nu!


Kram Mia

lördag 24 april 2010

Mosters gullunge

Idag har vi haft kalas No. 2 för Levis, o i o med det är det lugnt med kalasandet ett tag framöver. Nästa på tur är J i augusti o då bor vi i vårat fina fina hus.... : )

Mosters gull Melker sover över i natt för bästaste syster med man har kvalitetstid tillsammans i Göteborg. Mys för dom o ännu mera mys för oss som får ha gullungen här. O god choklad o vin i soffan är inte helt fel det heller ; )

Kram Mia

torsdag 22 april 2010

Rosa Rice

En period i mitt liv var jag väldigt ROSA, jag gillar rosa nu med men kanske mer som en detaljfärg till det vita. I alla fall så var jag samtidigt i min rosa period väldigt förtjust i RICE och har därför en hel del ROSA RICE här hemma. Så här till våren känns det helt rätt o plocka fram dom grejjerna o få ett rosapastelligt inslag i hemmet.

Och så var det det där med jobbet... Alltså, vissa perioder under året skulle jag mer eller mindre kunna bosätta mig på kontoret och ändå ha lika mycket och göra. Just nu är det en sån period... och det är inte så bra eftersom jag bara ska jobba nästa vecka med innan jag ska vara mammaledig och motivationen är låååångt i från vad den borde vara. Inte det att jag inte gillar mitt jobb MEN det finns ju roliga o mindre roliga arbetsuppgifter o jag har under en tid strategiskt bara plockat ut de roliga bitarna, men tyvärr så hinner ju de mindre roliga ikapp och nu sitter jag här, med bara en massa mindre roliga arbetsuppgifter kvar. Så idag tom "skolka" jag från en obligatorisk chefsdag, fy skäms, för o va kvar på kontoret o jobba MEN tror ni jag fick nåt gjort? Näää, inte då... jag är hopplös helt enkelt...



Kram Mia

onsdag 21 april 2010

I stället för...

Hade ju verkligen behövt måla lite idag men vädret satte stopp för det. Är ju oljefärg jag målar med och måste vara på balkongen, men regn+måla=obra...

Kolla in nåra fina grejjer på Elsas Hem igår som jag tror jag ska "klicka hem" istället... Ja ja, det funkar väl det med... ; )

Kram Mia

tisdag 20 april 2010

Fritid?

Just nu är det galet mycket o göra, både på jobbet o här hemma. Allt ska vara klart på jobbet när jag lämnar över till min vikarie nästa fredag o ligger efter MASSA + att mäklarfotografen kommer nästa vecka o även där har jag frångått planeringen så har MASSA fix kvar här hemma. Suck, dygnets timmar räcker inte till just nu...

Förr brukade jag sluka böcker o älska att läsa men sen barnen kom finns liksom inte tid till det. Eller, jag prioriterar det inte längre ska jag väl säga. Men man blir väl pensionär nån gång *fniss* o då minsann ska jag läsa!!! Så länge får de pryda en av hemmets stringhyllor, tycker böcker ger en hemtrevlig känsla i inredningen.


Kram Mia

söndag 18 april 2010

Kalas No. 1

Första kalaset av två avverkat! Eftersom vår familj är relativt stor o vi bor liiiite trångt får vi delat upp firandet på flera gånger. Så idag blev det kalas med supergott fika, särskilt Levis Pingu-tårta som duktiga Linda varit snäll o gjort. Hon är såååå säker på tårtor, både vackra för ögat o sagolikt goda. Fyllningen var päron/vanilj o jag lovar, det var nog den godaste tårtan jag ätit!

Födelsedagsbarnet himself...

Kram Mia

lördag 17 april 2010

Ettor

Såklart mammas lilla prins ska ha ettor på sitt kalas : )

Superenkelt recept som stansas ut med Nigella Lawsons sifferformar, redan en tradition på våra barnkalas!

Kram Mia

fredag 16 april 2010

Slapparkväll...

...har det varit i kväll... Hade tänkt o göra en hel del men näää, hade ingen lust! Efter jobb o en tur till leksaksaffären (tänkte Levis skulle få nånting som jag tror HAN blir glad för) blev det bara o slöa, trots att lägenheten förfallit, kalaset behöver förberedas, grejjer väntar på att bli målade... Men vad gör väl det? Förlitar mig på att fixar-lusten infinner sig imorron igen! Trevlig kväll o helg alla!


Kram Mia

torsdag 15 april 2010

Sötaste

Idag har jag fått träffa sötaste bäbisarna på länge. Vildas farmors ena Lhasa Apso har blivit mamma till sex små söta killar. Gissa om Vilda var nöjd när hon fick hålla en av dem??? HELT LYRISK! Kan tänka mig att det blir en del besök hos farmorn närmsta tiden...

Tänka sig vad lite sol o värme kan göra för själen... Livet känns mycket lättare o inspiration (o faktiskt också motivation) fullkomligt sprudlar! Önskar bara att dygnet hade fler timmar, tålamod är dock inte min starka sida. När jag fått en idé så vill jag gärna genomföra genast o har väldigt svårt med att vänta...

Bara två veckor kvar på jobbet också, sen ska ungarna o jag hänga tillsammans hela våren o sommaren, underbart!

Här är lite mera hall som även den blivit vårig med en Mårbacka!

Kram Mia

tisdag 13 april 2010

Förberedelser

Javisst! På söndag är det kalasdags här hemma, lilla Levis fyller 1 år! Eftersom jag jobbar hela dagarna (nästan...) får jag utnyttja varenda minut på kvällarna för att hinna baka o styra med allt, vill ju såklart att det ska vara fint dagen till ära... Hmm, ibland kan jag känna att jag styr och fixar lite väl mycket inför kalas o liknande MEN tycker ju samtidigt att det är sååå kul. Lite som terapi för mig att få baka o duka o göra fint... Knasigt : ) Men men, sån är jag! Så på schemat för kvällen står bakning men först MÅLA!

Levis ska bl.a få den blåa spårvagnen i present, den är ju sååå söt (J undrar alltid om det är barnen eller mamman som blir gladast av presenterna *fniss*).

Kram Mia

måndag 12 april 2010

Sista versen...

Ja, påskliljorna här hemma sjunger verkligen på sista versen...

Ibland blir det inte som man tänkt sig... Hade precis plockat fram och gjort i ordning för en hel-målar-kväll på balkongen MEN då vaknar Levis o vägrar att somna om! Det tog nästan två timmar för honom att somna om o då hade det hunnit bli mörkt ute, så det var bara att plocka in allt igen...

Kram Mia

söndag 11 april 2010

Solskensöndag

Sååå härligt med sol!

J hade ju i uppdrag att frakta allt bråte från min "vindrensardag" till Returpunkten så barnen o jag packade ihop o gick till favvolekparken. Busade, lekte o åt mellis i solen, det är livskvalitet ; )

Sen kom finaste Elli med sina grabbar på fikabesök så Vildan o jag snodde ihop lite muffins. Skulle ha varit hallonfrosting på men den blev mer som en sås (måste ha varit nåt fel på Leilas recept *fniss*) så det fick bli utan...

Nu på kvällskvisten fick jag även lite nytta gjort o målade på ett lager grundfärg på mitt balkongprojekt, det kommer bli sååå fint!

Kram Mia

lördag 10 april 2010

Lördagskväll

Här sitter jag med ett glas vin helt utmattad efter en ansträngande dag, har städat och rensat på vinden. Jisses vad man samlar på sig! Helt galet faktiskt HUR mycket saker (mest skräp) som vi tryckt in i våra förråd genom åren. Imorron får J dra sitt strå till stacken o köra allt till Returpunkten. Känner i min arma kropp att det var länge sen den fick arbeta så hårt, kanske ännu ett tecken på att jag borde börja träna...
I alla fall så har vi just avnjutit en mysig middag med familjen och jag är mätt o belåten o kommer inte lämna soffhörnet förrän det är dags att inta sängen... God kväll!

Huvudrätt: Fisksoppa med saffran

Efterrätt: Vaniljglass, Hallonsorbet o Mjölkchokladsås
Kram Mia

torsdag 8 april 2010

Dagen D!!!

I dag kom vårat sååå efterlängtade hus! Helt galet att det kan gå så fort, en dag så stod det där bara... Visserligen bara ett "skal" men ändå!

I alla fall så är det ett a-hus modell Basic 139, ett enplanshus på 140 kvm fördelat på 6 rum o kök. Ett alldeles lagom hus för vår familj : ) Precis vad som behövs, varken mer eller mindre. Det är ett väldigt enkelt hus med inte så mycket möjligheter till att ändra i planlösning och inte heller så många standardtillval. Däremot har man inte tummat på kvaliteten utan håller samma höga kvalitet som a-hus övriga modeller. Vi fastnade för den öppna planlösningen och framförallt är vi nöjda med att det är ett enormt energisnålt hus med låg drift vilket känns bra med tanke på plånboken o även ur ett miljöperspektiv. Vi tänker att vi får sätta vår egen prägel med detaljer, trädgård o liknande.

Så här såg det ut igår...

I dag efter nåra timmar...


Nästan klart...

Självklart började det ju regna o bygget fick avbrytas...
Rosa rosor kommer såklart att planteras framför entrén vilka kommer göra sig bra till den VITA fasaden : )



J:s käraste garage...
Kram Mia

onsdag 7 april 2010

Allt-i-ett

Eftersom vi för tillfället är relativt trångbodda och lägenheten har en öppen planlösning är gränsdragningen mellan vad rummen är avsedda för och vad de faktiskt användas till ganska diffus. Det vill säga i vardagsrummet har vi även matdel o massa leksaksförvaring, likaså i sovrummet där en lekhörna finns och barnens rum det används nästan inte alls...? Vår gästtoalett är enda rummet som fortfarande är leksaksfritt men frågan är bara hur länge till...
Imorron kommer vårat hus...!!!! Jiiihhhuuuu!!!!


Kram Mia

tisdag 6 april 2010

Projekt Hortensia

Ytterligare ett projekt, projekt Hortensia... Kanske inte låter så avancerat MEN ska försöka att hålla den här stackarn levande ända till juli/augusti för att då låta den premiärplanteras i vår blivande trädgård (har googlat skötselråd o förstått att det är då den blommat färdigt o med fördel kan planteras ut). Har inte gröna fingrar och ytterst begränsade kunskaper vad gäller trädgård o blommor, så för mig blir det här en stor utmaning!


Kram Mia