måndag 31 maj 2010

Idag firar vi...

...att lägenheten är såld! Det blev klart förra onsdagen men köpeavtalet skrevs inte på förrän idag! Så här hemma blev det god middag o nu skålas det i bubbel. Sååå himla skönt att det är gjort o vi är verkligen så nöjda.

I kväll ska vi skissa på hur vi (läs jag) kan tänka oss att planera vår tomt. Allt känns så himla mycket roligare nu när vi vet vilken budget vi har att röra oss med. Sen kan det vara så att vi är LITE för tidsoptimistiska med vad vi tänker att vi ska hinna med (har visst en tendens att vara det...). Men va tusan, det tar vi väl då!


Kram Mia

söndag 30 maj 2010

Älskade barn ♥

Mamman hade visst varit lite snäll i alla fall o fick paket av barnen i morse... Fina Thomas Sabo armbandet fick jag i morsdagspresent förra året o i år fick jag ett L o ett V. Kom visserligen inte helt som en överraskning då Vildan i går kväll när vi läst saga viskade till mig:

- Mamma, du ska få min o Levis bokstav i present imorron.
- Jaha, svarade jag. Fick du säga det för Pappa?
- Nej, men jag viskade ju bara...

Kram Mia

lördag 29 maj 2010

Länge leve loppis!

Behöver väl knappast tala om att jag valde loppis framför djurparken... Det visade sig vara ett klokt beslut, jag gjorde MASSA fynd! Ett av mina bästa är mandelkvarnen nedan som jag fick med mig för bara en tjuga! Jag tycker den är sååå fin! Kolla dom söta små "hjärtdetaljerna". Visar fler fynd lite senare.

Eftersom jag var ute i så god tid är jag redan hemma o får massa egentid på köpet, det ni det är inte fy skam. Sen blir det myskväll med familjen så jag får den biten av kakan också! Vilken lördag det blev ändå :)

Kram Mia

fredag 28 maj 2010

Loppis vs. Djurparken

I går var vi ute vid "bygget" o de talade om att de ligger före sin planering. Med lite tur kommer vi kunna flytta in tidigare MEN det är ju mycket som ska klaffa. Målarna ska snart in o de var tydligen överbelastade. Fast vi hoppas ju såklart! Nu har vi också bestämt vad det blir för kakel o klinker, jag visar senare vad det blev för fint!

Imorron lördag är det loppis, typ största på hela året, här i stan. Gissa om jag är sugen? Men resten av familjen ska med pappans bröder o barn åka till djurparken (hoppas på bättre lycka den här helgen) samma dag. Skulle ju va himla mysigt o följa med dem också. I o för sig finns ju djurparken kvar o eftersom vi har årskort kommer vi med all säkerhet att åka dit både en o två gånger till under sommaren. Loppisen är ju bara på lördag... Men känns trist o välja bort familjen för en loppis...??? Suck, snacka om beslutsångest....

Här kommer i alla fall lite bilder från vårt hus!

Här framför entrén har vi tänkt marksten, gräs o lite rosbuskar

Här kommer det bli altan i samma marksten som framsidan
(ni skymtar elektrikern som drar el till utebelysning).

Entrédörr o Vildas rum :)

Levis kollar in sitt rum på första bilden sen sitter han innanför entrédörren med kök/vardagsrum till vänster, groventré höger o sovrum rakt fram.

Kök/Vardagsrum
Kram Mia

onsdag 26 maj 2010

Bullmamma

Ikväll har Vildas förskola Vårfest! Hon har pratat hela veckan om det o det var det första hon påminnde mig om när hon slog upp ögonen i morse. Söt. Vi ska ha medhavd fikakorg så tänkte att den såklart behövde fyllas med nåt, så idag har det bakats Indiska Kanelbullar. De är sååå goda! Med saffran o kokos, egentligen ska det vara pistagenötter på men Vilda är JÄTTE allergisk mot nötter så hoppade det. Imorron ska J ut till bygget o tänkte han kunde ta med lite nybakt till de hårt arbetande hantverkarna ;)

Så en kopp kaffe o nåra bullar får bli min lunch nu!


Kram Mia

tisdag 25 maj 2010

Under kontroll!

Nu är mitt liv o nerver under kontroll igen. Budgivning pågår MEN vi har passerat "måste-gränsen" o varje krona över är bara plus... Phu, vilken rysare det varit. Med facit i hand så hade vi naturligtvis sålt vår lägenhet FÖRST o SEN bestämt oss för o bygga hus, men varför göra det den enkla o säkra vägen? Det funkade ju det här med (hoppas jag, har ju inte skrivit på nåt än...)Bara att jag varit ett nervvrak utan dess like sista tiden o sömnkontot ligger verkligen på minus. Så gissa nåra som kommer fira när allt är påskrivet o klart?

Måste passa på o tacka min snälla svärmor som skänkte mig den här superfina gamla trälådan. Har bara inte bestämt vad den ska få för funktion än, har nåra alternativ...

Förvaring för filtar o kuddar...

...eller boklåda till barnrum...

...eller kanske som blomlåda på balkongen?


Kram Mia

söndag 23 maj 2010

Söndagstrött

Lördagen var familjedag med planerad utflykt till Djurparken, så matsäcken packades o familjen med vänner for iväg för en heldag i Kolmården. Gissa om vi blev besvikna när vi kom fram o fick veta att hela parken abonnerats o vi fick inte komma in!!! Vi fick improvisera dagen o gjorde safariparken o en vända till Vrinneviskogen o kottebanan istället. Barnen var nöjda o glada i alla fall o det var ju huvudsaken! Sen blev det middag o mys med familjen Nilsson/Johansson fram till natten så idag är jag såååå himla trött... (barnen sover ju inte längre bara för att mamma o pappa var uppe sent, himla opraktiskt...) Så idag blir det VÄLDIGT stillsamt o tänker inte göra mer än planera vad jag borde göra...



Kram Mia

fredag 21 maj 2010

Härliga soliga dagar!

Det är inte så tråkigt o vara ledig såna här soliga dagar kan jag säga. Har varit ute med barnen mest hela dagarna o idag toppa vi med utflykt med bästa kompisarna Freja o Folke o deras mamma Magda. Blir inte så mycket annat gjort men vad gör väl det? Har hunnit haft våra tre visningar varav den sista nu ikväll så mäklaren hann bara starta budgivningen så tog den paus till måndag fm : ( Suck, nu vill vi ju verkligen veta... Men men, hoppas det stämmer som dom säger, att den som väntar på något gott....

Balkongblommor


Kram Mia

onsdag 19 maj 2010

Visning No. 1

I dag har vi klarat av den första av tre visningar av lägenheten. Enligt mäklaren var 14 intressenter här o nåra var väldigt intresserade. Extra visningar till de som inte kunde komma idag blir imorron o på fredag. Men jisses vad det tar på krafterna... Har skrubbat, målat, piffat, städat som ja, jag vet inte vad... För o inte tala om alla sömnlösa nätter *fniss*... Förhoppningsvis får vi veta i början på nästa vecka hur det blir o va det slutar på. Hoppas såklart på en skaplig vinst, vilket skulle behövas. Fick nämligen offert från Colorama på det kakel, klinkers o tapeter vi valt till huset o kan väl säga att vi spräckte budgeten ganska rejält... Men snyggt var det : )



Kram Mia

tisdag 18 maj 2010

Bra eller obra...?

Här nedan ett av mina försök till att texta, en vanlig IKEA pall (69 kr) som målats vit... Var MYCKET svårare än vad jag trodde att få till det. Blev lite vint o snett men men... Sen om det var ett bra eller obra köp kan ju diskuteras. Levis kommer ju numer upp överallt genom att dra pallen framför sig o sen klättra upp. Den står för husfridens skull mestadels på köksbordet, o det var ju kanske inte riktigt tanken?


Kram Mia

söndag 16 maj 2010

Inspirationskälla

Måste bara säga hur mycket inspiration jag får genom att läsa allas fina bloggar! Det finns verkligen många kreativa o duktiga "hemma-inredare" att få tips o ideér ifrån. Har sett att många av er gjort fina egentextade skyltar som är sååå fina. Igår var ju en dag i effektivitetens tecken då vi hann med nästan allt vi tänkt + att vi tog en snabbis till IKEA redan igår för o slippa dra med barnen dit (passade på att åka själva när trollen var hos mormor o morfar). Köpte då med nåra saker som jag ska "prov-texta", OM de blir som jag tänkt så visar jag senare...

Nedan nåra sovrumsbilder från ett av flera tillpiffade rum inför visning... Är så nervös inför försäljningen att jag i förrgårnatt inte kunde sova. Tänkte att jag lika bra kunde gå upp o kolla runt på nätet o det slutade med att jag gjorde nåra finfina fynd som klickades hem kl. 01:55, hur normalt är det???


Kram Mia

fredag 14 maj 2010

Fredagsmys

Bästa dan (enligt mitt tycke) är absolut helt överlägset fredag! Arbetsveckan är lagd till handlingarna och hela helgen ligger framför en. Därför är det klart man ska fira med lite extra mys! Här hemma blev det risotto med vårprimörer till middag och efterrätt = seg chokladkaka med grädde o jordgubbar. Mmmm....

Imorgon är det röjardag inför visning, barnen får vara hos bästa mormor o morfar. På söndag bär det av till IKEA. Har visat sig att Levis är en riktig upptäckare och går lös på alla lådor o skåp i köket o därför behövs det införskaffas barnsäkerhetsgrejjer. Har såklart en lista på lite andra saker som med största sannolikhet också kommer slinka med hem... : )

Kram Mia

torsdag 13 maj 2010

Beslut hit o beslut dit...

Var på byggplatsmöte igår o träffade snickare o elektriker för o gå igenom detaljer. Alltså, jag blir helt snurrig! Tusen beslut o fatta... Vilka rum ska ha antennkablar? Vad för volt på spots i badrummen? Ytterbelysning o vart? Rör till HDMI kabel vid tv:n (eehh what?) De fullkomligt bombardera oss med frågor som VI skulle ta ställning till! Är väl helt i sin ordning i o för sig MEN jag har ju fullt upp med min beslutsångest gällande tapeter, färger o kakel.

Levis hade i alla fall öroninflammation på båda öronen + misstänkt halsfluss (de kolla inte eftersom han fick penicillin mot öronen o den hjälper ju mot båda) så han är betydligt bättre. Men säg det lugn som varar... Fick hämta Vilda på förskolan igår med hög feber... Stackars mammas små troll.

Kram Mia


tisdag 11 maj 2010

Tiden står still...

...när barnen är sjuka... Lilla Levis är inne på sin 5:e feberdag o vi har tid på Vårdcentralen i em. Snälla farmor gick med Vilda till förskolan o lilltrollet sover. Skulle verkligen behöva dammsuga men törs inte fall jag väcker sjuklingen. Så vad gör man då? Jo, man kan väl byta plats på saker i hemmet för femtielfte gången...? Planterade ihop lite örter o ställde i köket o mina spillkummar (?) fick ge plats åt dem. Ja, lite piggare känner jag mig o det doftar i alla fall underbart när man kommer ut i köket : )

Kram Mia

lördag 8 maj 2010

Middagsdate inställd...

Sötaste E med grabbar skulle ha kommit hit o ätit o druckit gott ikväll var det planerat, men vi fick ta hand om sjuk Levis istället. Hade tänkt bjuda på pizza-kväll med gobitar ur Leilas senaste bibel. Invigde den i veckan o gjorde "American Pancakes" vilka var himelska, men Vilda tjöt för hon ville minsann ha "vanliga pannkakor"...

Får väl bli ett glas vitt o rester av ostarna från gårdagen istället... Ja ja, det funkar väl det med!

Kram Mia

fredag 7 maj 2010

Fortfarande vid liv...

Ja, faktiskt! Min hortensia som ska få flytta med oss till huset är fortfarande med oss. Den har fått flyttat ut på balkongen i ny jord o större kruka o då blev den mycket gladare! Den höll på att lämna oss men lite omtanke o utomhusvistelse gjorde susen!

Här hemma är det sjukstuga... Blir därför en lugn kväll ikväll. Men har införskaffat goda ostar, fikon o vitt vin att smaska på framför TV:n, så det går ingen nöd på oss!

Kram Mia

torsdag 6 maj 2010

Utmanad!

Blev utmanad av Livet i Plommonhuset om att visa min 10:e bild i bildarkivet. Jag har ju ett bildarkiv med enormt många mappar, så valde den 10:e bilden i det senast uppladdade albumet. En födelsedagströja Levis fick när han fyllde 1 år. Passade på att "klämma dit" nåra bilder på mina busungar också : )

Köpte bikini i veckan o insåg att nu jäklar är det nog! Så har precis kommit in från en uppfriskande power walk + att jag inte ätit sötsaker på 4 dagar (ja, det är lååång tid för att var mig), nu ni, är jag på G...!!!


Kram Mia

onsdag 5 maj 2010

Underbara onsdag!

Det är verkligen helt galet skönt o vara mammaledig igen! Jag bara njuter... Är nyss hemkommen från Levis o Vildas farmor där jag fick förmiddagskaffe o härlig pratstund. Nu sover Levis o Vilda är på förskolan, o jag ska ge mig på nåra städprojekt inför visningen. Sen blir det utomhusaktiviteter med barnen hela eftermiddagen!

Tänk om vårt vardagsrum alltid kunde se så städat ut?


Kram Mia

tisdag 4 maj 2010

Till salu!

Nu är vår lägenhet ute på hemnet för försäljning, du kan se den här. Alltså, jag är så nervös att jag nästan kissar på mig. Dels för att vi såklart vill ha så mycket som möjligt för den men också för att massa okänt folk ska gå o granska mitt hem i minsta detalj. Läskigt. Men samtidigt såååå himla skönt när det är klart (kanske man kan börja sova om nätterna igen)...

Igår var vi på Colorama o gick igenom färgsättning o sånt till huset. Fick faktiskt många bra råd o lite andra infallsvinklar, så t.o.m jag ändrade mig i en del. Blir inte nåra större avstickare från vårt "vita koncept" men mer råspont än vi tänkt o eventuellt ett rum till med tapet. Fick förslag på kakel vilket var superfint MEN, Oh My God, det är inte gratis med kakel! Samtliga sorter som jag röstade på låg på typ dubbla pengen mot vi beräknat i budget... Hmmm, får åka runt o se om vi hittar liknande för billigare.

Vildas lilla rum hon har idag. Jag gillar att det är vitt fast det är ett barnrum. Tycker det blir lagom med detaljer i färg. Har tänkt tapet till Levis kommande rum o fick förslag igår om tapet även till Vildas... Har inte bestämt än, stora beslut nu... hihi...

Kram Mia