tisdag 18 januari 2011

Ska jag eller ska jag inte...?

I vårt allrum (kök/vardagsrum) har VI bestämt oss (läs jag) för att det ska bli gardiner. Hissgardiner. Har hittat nåra fina, enkla i linne som är precis som jag vill ha dom MEN måttet stämmer inte, dom är aningens för breda. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska sy dom helt och hållet själv eller om jag köper dom färdiga och syr om dom? Stora bekymmer jag brottas med för tillfället... Kan ju tillägga till historien att jag inte är nån sömerksa av rang och inte heller känd för mitt tålamod, och det behövs fem stycken...

Glasburken är från helgens loppisskörd, fylld med kardemummaskorpor.




Kram Mia

8 kommentarer:

  1. Svårt val där! Men ofta är det nästan lika mycket jobb att sprätta och sy om än att göra det själv från början. Jag skulle nog sy dem själv, men det är jag det!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!
    Vilken fin burk, och kardemummaskorpor är ju sååå gott till kvällstéet, ler.
    Låter fint med hissgardiner, men 5 st, hm. Svårt val! Det är nog svårt och tidskrävande att sy om dem, och att sy 5 nya i linne hade jag nog inte fixat. Jag hade nog letat vidare tills jag hittat de som passar perfekt ändå, trots allt tar det ju även tid att sy dem klara. Lycka till hur du än gör!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. ja, det där med tålamod är ju ett problem... Hos oss ska idéer förverkligas snabbt, helst igår;-) Att sy nya eller sy om - inget av det är tillräckligt snabbt för mig!
    Men vad gör man? Lyckat till i alla fall!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Ja är man väl färdig med en gardin så är det ju inte så kul att ha f y r a till att sy. Man vill ju gärna att det ska gå fort att bli klar;-)
    Det beror ju lite på vilken typ av hissgardin du ska ha också.
    Jag sydde enklast tänkbara av ett gammalt lakan: En enkel längd med kanal i varje ände, rundstav i kanalerna och skruvöglor i den översta att hänga upp den i.
    Sen tog jag enkla vita band och "lade" runt alltihop, rullade upp till rätt höjd och knöt rosetter på banden.
    Lite meckigt kanske om man vill justera höjden efter tex ljuset, det är ju enklare med "persiennmodell", men funkar bra ändå.
    Kram, Maria

    SvaraRadera
  5. Det är knepigt med hissgardiner. Köper man färdiga sitter de oftast kvar längre om man sytt dem själv =)
    Fick hem min HIMLA hissgardin igår till köket, jag är nööööjd =)
    Jo lampan kommer från ELLOS faktiskt, är jättefin i verkligheten =)

    Kram Fia

    SvaraRadera
  6. Hej Mia!
    Himla fin glasburk och skorporna ser bara så goda ut. Det är inte lätt det där med hissgardiner. Jag skulle sy dem själv för att få dem i rätt mått. Detta är enklare en att sy om. Sy en enkel variant med fyra ringar på framsida och baksida. Nertill sätter du rundstav för upprullning av tyget till rätt höjd. Ha det gott!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  7. Hej vännen! Vet du jag hade inte läst dethär inlägget, när jag skrev om hissgardiner, vi tänker visst lite lika ibland:)
    Jättehärliga bilder hos dig som alltid, du är en duktig fotograf! Må så gott stor kram från Maria

    SvaraRadera
  8. Jag kan inte sy, tyvärr. Så mitt val skulle bli att be en sömmerska göra jobbet eller att leta efter andra fina gardiner med rätt mått
    :-)

    Ha en fin torsdag

    SvaraRadera